Психологічні особливості молодих людей, орієнтованих на пошук шлюбного партнера через мережу Інтернет - Kurtseva, Anastasia; Chernobrovkin, Volodymyr (Психологія та психосоціальні інтервенції, 2020)
На підставі проведеного емпіричного дослідження описано психологічні особливості осіб періоду молодості, орієнтованих на пошук шлюбного партнера в просторі інтернету. Установлено, що респонденти, які шукають шлюбних партнерів через сайти знайомств, мають вищий рівень соціальної довіри, менш впевнені в собі, у них переважає мотивація уникання невдач над мотивацією досягнення успіху порівняно з тими, хто шукає шлюбних партнерів у реальному житті.