Чинники батьківського стресу батьків, які виховують дитину з розладами аутистичного спектра - Yakniunas, Elizabeth; Gusak, Natalia (Психологія та психосоціальні інтервенції, 2020)
У статті наведено результати вивчення батьківського стресу у членів подружжя, що виховують дитину з аутизмом; проаналізовано результати зарубіжних досліджень; визначено Індекс батьківського стресу за результатами опитування батьків 121 дитини з аутизмом в Україні; описано три групи чинників (особистісні характеристики дитини, характеристики батьків, навколишнє середовище), пов’язані з батьківським стресом, на основі аналізу зарубіжних публікацій та емпіричного дослідження, проведеного авторами.